ضریب جذب؟
امروزه آلودگیهای صوتی در محیطهای صنعتی و شهری موجب بیماریهای روانی-عصبی، فیزیولوژی و کاهش کارآمدی نیروی انسانی شدهاند. تحقیقات نشان میدهند یکی از دلایل این آلودگیهای صوتی وجود پدیده تشدید در صوت به دلیل برخورد مکرر صوت به سطوح سخت و بازتاب آن است که میتواند در حدود پنج دسی بل تراز فشار صوت در محیطهای کارگاهی افزایش دهد. از روشهای کنترل این پدیده استفاده از مواد جاذب صوت روی سطوح سخت میباشد تا با حذف و کاهش قدرت صوت بازتاب شده مانع ایجاد این پدیده شوند. ضریب جذب صوت عبارت است از: مقدار انرژی جذب شده تقسیم بر مقدار انرژی برخوردی به سطح مصالح که با توجه به ویژگی سطوح و جنس مصالح میتواند عددی بین صفر و یک باشد.
روشهای اندازهگیری
برای اندازهگیری ضریب جذب صوت سه روش اتاق بازآوا (Reverberant room) مبتنی بر استاندارد ISO 354، بازتابشی مبتنی بر استاندارد EN 1793 و لوله امپدانسی (Impedance tube) وجود دارد که در روش انجام، صحت، دقت و سرعت اندازهگیری متفاوت هستند. روش لوله امپدانسی خود به دو روش نسبت موج ایستا بر اساس استانداردهای ISO 10534-1 و ASTM C384 و روش تابع انتقال منطبق بر استانداردهای ISO 10534-2 و ASTM E1050 تقسیم میشود.
امکانات قابل ارائه
این آزمایشگاه با دارا بودن دو لوله امپدانسی با قطر 30 و 60 میلی متر به ترتیب امکان اندازه گیری ضریب جذب در فرکانس 800 تا 6300 و 100 تا 3200 هرتز را دارد. توجه به این نکته ضروری است که قبل از تهیه نمونه حتما با مسئول آزمایشگاه در مورد تلرانسهای مورد نظر تماس حاصل فرمایید.