رفتن به محتوای اصلی
x

برداشت انرژی

Level begin

اهمیت برداشت انرژی و کاربردهای آن

مسأله انرژی در طول تاریخ به دلیل تجدیدناپذیر بودن اکثر منابع انرژی، یکی از دغدغه‌های اصلی انسان بوده و سعی شده است راهکارهایی ارائه شود که توسط آن بتوان انرژی هدر رفته را بازیابی و دوباره از آن استفاده کرد. برداشت انرژی از منابع انرژی محیط پیرامون، یکی از این راهکارهاست که بسته به توان تولیدی به دو دسته زیر تقسیم بندی می‌شود:
۱. برداشت کننده‌های انرژی با توان بالا، همانند استفاده از انرژی خورشیدی، باد، زمین گرمایی، مغناطیسی و غیره.
۲. برداشت کننده های انرژی با توان پایین، همانند استفاده از انرژی مکانیکی به وسیله مواد پیزوالکتریکی، فلکسو الکتریک ، ترایبوالکتریک و غیره.
برای برداشت انرژی با توان بالا، استفاده از انرژی خورشیدی، صرفه اقتصادی بیشتری داشته ولی این روش به نور مستقیم خورشید نیاز دارد که محدودیت‌هایی را ایجاد می‌کند. برداشت کننده‌های انرژی با توان پایین همانند مواد پیزوالکتریک، این امکان را فراهم آورده است که بدون نیاز به نور خورشید یا انرژی زمین گرمایی، توان الکتریکی دریافت نمود. به عنوان مثال برای سلامت سنجی پل‌ها، نیاز به سنسورهای بی سیم سلامت سنج می‌باشد تا وضعیت پل را به صورت لحظه‌ای به مرکز کنترل گزارش نماید. عبور وسایل نقلیه از پل‌ها باعث ارتعاش و در نتیجه ایجاد کرنش در آنها می‌شود. با نصب مواد پیزوالکتریکی در محل‌هایی که کرنش پل بیشینه است، می‌توان انرژی مورد نیاز سنسورهای بی سیم سلامت سنج را از آنها تامین کرد.

برداشت انرژی با ماده پیزوالکتریک

مواد پیزوالکتریک دارای دو خاصیت مستقیم و معکوس هستند که هر کدام کاربرد متفاوتی دارند. در خاصیت مستقیم کرنش مکانیکی به انرژی الکتریکی تبدیل می‌شود. از این خاصیت عمدتا در برداشت انرژی و ساخت سنسورها استفاده می‌شود.

En Har

خاصیت معکوس پیزوالکتریک‌ها عمدتا برای استفاده به عنوان عملگر در سیستم‌های کنترلی کاربرد گسترده‌ای دارد.

پروژه‌های مرتبط

تحت نظارت وف ایرانی